Barendrecht Carnisse Veste

Project

Barendrecht Carnisse Veste

Opdrachtgever

Fraanje Woningen / BM van Houwelingen BV

Toelichting

Aantal:
76 appartementen, 135 parkeerplaatsen en
2220 m² dienstverleningsruimte

lees de volledige toelichting

 

Volledige toelichting

De Vinexwijk Carnisselande is een uitbreidingswijk van Barendrecht waar wij in 2001 al 256 woningen ontworpen hebben. Ons ontwerp voor deze twee appartementengebouwen vormt de afronding van het winkelcentrum Carnisse Veste.  De opzet van deze gebouwen is symmetrisch en daarmee versterken we de as die het stedenbouwkundig plan karakteriseert. De gebouwen bestaan uit een hoogbouw- en een laagbouwdeel, die met een transparant element verbonden worden. De laagbouw bestaat uit drie woonlagen met 18 appartementen (87 m²) en de hoogbouw bestaat uit acht woonlagen met 19 appartementen (95-156 m²) en een penthouse (184 m²). Het gebouw staat op een plint met dienstverleningsruimte (2220 m²). Onder de gebouwen en het marktplein zal een parkeerkelder worden gerealiseerd van 135 parkeerplaatsen.

Er zijn twee belangrijke kwaliteiten in dit gebied aan te wijzen. Het fraaie uitzicht over het water en de relatie met het plein nabij het winkelcentrum Carnisse Veste. In onze architectuur is getracht een overgang te maken tussen de kleinschaligheid van de naastgelegen kadewoningen en de grootschaligheid van het complex. Door de oriëntatie van de hoogbouw op het plein wordt de ruimte van het plein afgebakend. Dit wordt versterkt door erkers boven in de torens. Het verticale middenelement krijgt de donkere steenkleur van het naastgelegen appartementen-complex. Hierdoor ontstaat een interessant spel tussen horizontale en verticale lijnen.

Locatie