Montfoort Monta Rosa

Project

Montfoort Monta Rosa

Opdrachtgever

Hollands Midden te Woerden

Toelichting

Aantal:
40 appartementen van ± 90 m²-135 m²,
6 penthouses van ± 175 m² en een parkeerkelder

lees de volledige toelichting

 

Volledige toelichting

De locatie aan de Julianalaan te Montfoort wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van de Hollandse IJssel. Grenzend aan de oude vestinggracht, waarvan de IJssel een onderdeel vormde, ligt het gebied op de overgang tussen de oude historische handelsstad Montfoort en het open landschap.

De ontwikkeling van de bestaande locatie is zo ontworpen, dat het karakter van de groene walkanten buiten de historische stad terug gebracht wordt. Het complex is enigszins terug geplaatst ten opzichte van de oever, zodat een ruime groenstrook langs het water voor gemeenschappelijk gebruik beschikbaar blijft. Als verruiming van deze oevers is een rosarium gedacht, al dan niet in privé-sfeer toegankelijk. Rondom deze tuin is het complex ontwikkeld.

De appartementen zijn op het uitzicht op de IJssel georiënteerd en voorzien van ruime balkons. Alle appartementen beschikken over een afgesloten eigen garage in de parkeerkelder. Verschillende woningplattegronden en woninggroottes sluiten aan op een brede doelgroep.