Vleuten Soeverijn

Project

Vleuten Soeverijn

Opdrachtgever

CZP investments b.v.

Toelichting

Op een bijzondere plek in Vleuten – het voormalige kloostercomplex Spes Nostra – is door ons bureau een ontwerp gemaakt voor een kleinschalig wooncomplex. Het ensemble van twee gebouwen met een mooi aangelegde collectieve tuin is zorgvuldig ingepast in de oude kloostertuin.

lees de volledige toelichting

 

Volledige toelichting

Op een bijzondere plek in Vleuten – het voormalige kloostercomplex Spes Nostra – is door ons bureau een ontwerp gemaakt voor een kleinschalig wooncomplex. Het ensemble van twee gebouwen met een mooi aangelegde collectieve tuin is zorgvuldig ingepast in de oude kloostertuin.

De twee gebouwen zijn als ‘broer en zus’ ontworpen in een rijke baksteenarchitectuur, geïnspireerd door de stijl van de Nieuwe Haagse School. Deze stroming uit het Interbellum kenmerkt zich door haar luxueuze, collectieve uitstraling en de aandacht voor de overgang van de privéwoning en tuin naar haar omgeving. In de gevels vertaalt deze invloed zich in de lange horizontale belijningen met verticale secundaire elementen, grote dakoverstekken en geprononceerde entreepartijen.

De 38 appartementen zijn verdeeld over een aantal types van verschillende grootte. De begane grond woningen hebben allemaal een royale privé-tuin en de woningen op de verdiepingen beschikken over één of meer balkons of dakterras. De woningen zijn in beide gebouwen gelegen rondom een atrium waar de lift, trappen en entrees naar de tuin zich bevinden. Deze lichte, centrale ruimtes dragen bij aan de hoogwaardige uitstraling van Soeverijn.