De Eilanden Oost, een deelplan van De Burgt in Barneveld, wordt een bijzondere wijk: het thema van de architectuur is de Indische sfeer met mooie, rijke gevels die zijn gesitueerd aan ruime straten.

De kwaliteit van de andere deelplannen en het uitdagende beeldkwaliteitsplan hebben ons gemotiveerd om stoere eigentijdse woningen te ontwerpen: de woningen krijgen bijzondere kapvormen, grote dakoverstekken en de ritmiek van herhalende kozijnopeningen wordt doorbroken door waranda’s waaronder verblijfsplekken zijn bedacht. Het metselwerk in bruine aardetinten, de doorgaande pannendaken en de zorgvuldige detaillering sluiten aan bij de beoogde sfeer.

Vorige week woensdag gingen de woningen van de 1e fase van het deelplan in verkoop en alle woningen stonden donderdag onder optie: binnen een dag dus! Dat getuigt van een goed doordachte ontwikkeling door Bouwbedrijf R. van de Mheen en nette verkoopprijzen, een passend ontwerp van Schippers Architecten op deze locatie én een inzichtelijk verkoopproces met heldere documentatie. Op naar de volgende fase!