De planvorming voor Het Loo op de locatie De Goede Herder te Voorburg kent een lange voorgeschiedenis. De kerk op de kruising van de Prinses Beatrixlaan en de Mgr. Van Steelaan is onlangs gesloopt. De plek vormt een kansrijke ontwikkellocatie: aan het park, aan bus- en tramhalte en op loopafstand van voorzieningen.

Na het samen winnen van een selectie heeft ontwikkelaar Waal met ons bureau een plan ontwikkeld. Het plan is in nauw overleg met de parochie en de gemeente tot stand gekomen. De uitkomst is een middelhoog gebouw met 38 driekamerappartementen van ca. 85 m2 met half-verdiepte parkeerbak.

Omwonenden en geïnteresseerden zijn reeds vroegtijdig bij het proces betrokken. Het gebouw wordt gekocht door Amvest, dat de woningen gaat verhuren in het middeldure segment.

Het complex is zo opgezet dat er voor de belegger een optimaal gebouw tot stand kwam, goed passend in context van de locatie. Het Loo is ontworpen als een alzijdig gebouw in een rijke baksteenarchitectuur, geïnspireerd door de stijl van de Nieuwe Haagse School. Tegelijkertijd is voor de architectonische middelen en plasticiteit aansluiting gezocht bij de belendende bebouwing. De oplevering staat gepland voor 2018.