Op 4 oktober was het weer tijd voor de jaarlijkse ‘bureaudag’ van Schippers Architecten. Dit is een dag waarop we met alle collega’s enkele door ons ontworpen en uitgewerkte projecten bezoeken. Het betreft actuele projecten die nog in aanbouw zijn of die recent zijn opgeleverd.

Dit jaar werd gestart bij de ‘eetbare wijk Rijnvliet’ in Utrecht die is ontworpen voor Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling. Na een hartelijke ontvangst en rondleiding, kreeg iedereen van deze zeer attente opdrachtgever een zogeheten ‘goodiebag’ mee! Hierna gingen we naar de twee appartementengebouwen van het project Soeverijn in Vleuten, waar de bouw al vergevorderd was. Niet alleen oogt de uitstraling van buiten zeer verzorgd en bijzonder door het toegepaste donkergekleurde beton, ook van binnen is de afwerking zorgvuldig uitgevoerd. De lichtkappen en bijzondere trappen in beide atria zijn een lust voor het oog.

Na de lunch reden we gezamenlijk naar het project PARK100 in Alphen aan den Rijn. Een deel van deze nieuwe buurt in parkachtige setting is al opgeleverd. De samenwerking met Blauwhoed als opdrachtgever en aannemingsbedrijf Martens als bouwer resulteert in een mooie groene woonomgeving. Via de tweekappers en vrijstaande woningen van ‘Het Eiland’ in Bleiswijk, een chique en zeer energiezuinig project van Kraakhelder Ontwikkeling, gingen we op de terugweg naar Den Haag.

Tijdens het gezellige diner ’s avonds in Den Haag, werd teruggekeken op een geslaagde en leerzame dag die niet alleen erg gezellig was maar tevens de teamgeest heeft versterkt.