Op donderdagmiddag 3 juli jongstleden vond het slaan van de 1e paal plaats van het project ‘Hof van Rijs’ in Rhoon. In aanwezigheid van de kopers van de 4 eilandvilla’s werd in een zomers zonnetje de funderingspaal eerst door de kinderen versierd. Nadat ze hadden ingeschat hoe lang zo’n betonpaal wel niet is, in dit geval ruim 20 meter, werd de paal vakkundig klaargezet. De kopers van bouwnummer 1 mochten vervolgens de heistelling zijn werk laten doen.

Het project bestaat uit 2 tweekappers en 2 vrijstaande woningen. Bert Tretmans, één van de twee senior architecten van Schippers Architecten BNA, tekende voor het ontwerp dat is geïnspireerd op de architectuurstijl De Haagse School, ook wel bekend als de populaire jaren ’30-stijl. Hij ontwierp de twee woningtypes met dezelfde bouwkundige ingrediënten: een stevige gemetselde 2-laagse basis met een groot pannendak. De grote gootoverstekken, de erkers en het bijpassende entreetorentje passen naadloos in deze stijl. In de entreetoren bevinden zich de statige voordeur met zijlichten én bovenlicht en het trappenhuis en vide in deze toren worden verder geaccentueerd door 3 verticale raamstroken.

Bouw- en aannemingsbedrijf Zoeteman B.V. is zowel projectontwikkelaar als de bouwer van dit project. Schippers Architecten ontwierp e.e.a., en Schippers Visuals maakte niet alleen de artist impressies maar gaf ook de verkoopbrochure met succes vorm. De woningen waren binnen een mum van tijd uitverkocht!

We wensen alle kopers de komende tijd succes toe bij het maken van de keuzes omtrent keukens, het sanitair, de wand- en vloerafwerkingen en de meubilering. En uiteraard wensen we hen bij dezen alvast veel woongenot toe!