Woningbouwvereniging Trivire schreef medio maart 2014 een prijsvraag uit voor het slopen en de nieuwbouw van 21 stuks woningen aan de Johan Willem Frisostraat in Dordrecht. Deze woningen vormen de eerste fase van een grotere transformatie van ca. 100 woningen in deze buurt in Nieuw-Krispijn.

Bouwer Kroon & De Koning, die tevens projectontwikkeling doet en onderdeel is van VolkerWessels, vroeg Schippers Architecten BNA om gezamenlijk mee te doen. Er werden 3 types van het woningconcept PlusWonen voorzien van een voor de locatie passend gevelontwerp. De gevels zijn dusdanig vormgegeven en gematerialiseerd dat deze zowel tijdens de verschillende uitvoeringsfases als na complete voltooiing in de stedenbouwkundige omgeving passen én een hedendaagse uitstraling hebben.

De inzending werd tot winnaar uitgeroepen door de jury doordat het een evenwichtig plan is: zowel het ontwerp als de bouwkosten stonden in de top 3 van de maar liefst 7 (!) inzendingen waardoor het overall de hoogste plaats haalde! Een goede samenwerking dus tussen bouwer en architect die onlangs een project in Oud-Krispijn hebben gerealiseerd.

Het is de bedoeling om dit jaar nog te starten met de sloopwerkzaamheden van de oude woningen en daarna zo snel mogelijk met de nieuwbouw te beginnen.