Geschiedenis & heden

Schippers Architecten BNA is bijna 100 jaar jong. In 1924, het jaar van oprichting, ontwierp oprichter Arie Schippers herenhuizen in Den Haag. De ontwerpen van zijn woningen en woongebouwen kenmerkten zich door een signatuur die vernoemd werd naar de bouwperiode: de ‘jaren dertig stijl’. Samen met stadsgenoot Co Brandes heeft Arie Schippers in die periode een bepalende bijdrage geleverd aan het aangezicht van Den Haag. Deze tot op de dag van vandaag zeer gewaardeerde architectuur en stedenbouw staat ook bekend als de Nieuwe Haagse School.

Toen zijn zoon Niek het roer overnam kwam het accent meer te liggen op utiliteitsbouw. De intrede van materialen als staal en beton zorgden ervoor dat zowel ontwerpen als de bouwmethodiek moderner werden. De eenmanszaak van weleer groeide uit tot een middelgroot bureau met een landelijke scope. Later heeft het bureau veel betekend in de stadsvernieuwing, met als hoogtepunt de tachtiger jaren. De laatste decennia vormt het ontwerpen, adviseren en begeleiden van woningenbouw het zwaartepunt voor het bureau. Daarnaast vormen opgaven met functies in het verlengde van wonen en retail-opgaven onderdeel van onze portefeuille.

Anno 2020 is Schippers Architecten BNA een middelgroot bureau met alle architecten-disciplines onder één dak. Het bureau bestaat uit 12 personen en wordt geleid door technisch directeur Pieter van der Wal en architect-directeuren Bert Tretmans en Daniël Martina, onder wiens leiding de ontwerpen tot stand komen.

In alle fases van het ontwerpproces denken wij creatief met u mee; van idee tot werkelijkheid, van haalbaarheidsstudie tot uitvoeringstekeningen. We werken aan opdrachten in alle woningsegmenten en schaalniveaus: van stedenbouw tot het niveau van het maakbare bouwkundig detail. Van een seriematige opgave tot maatwerk-oplossingen.

Het huidige Schippers-team kenmerkt zich ‘traditiegetrouw’ door haar dienstverlenende instelling. De doelen, de continuïteit van het bouwproces én de maakbaarheid houden we bij ons werk scherp in het vizier. Ook het flexibel inspelen op de eisen en vragen van de tijd is gedurende bijna honderd jaar steevast een uitgangspunt gebleven.