Geschiedenis

Arie Schippers, de oprichter van Schippers Architecten BNA, ontwierp woningen in de jaren ’30-stijl, ook wel bekend als de Nieuwe Haagse School. In 1924, het jaar van oprichting, ontwierp hij herenhuizen in Den Haag. Toen zijn zoon Niek het roer overnam kwam het accent meer te liggen op utiliteitsbouw. Nieuwe materialen als staal en beton zorgden ervoor dat ontwerpen strakker en moderner werden. Het bedrijf groeide uit tot een middelgroot bureau. De eenmanszaak werd een besloten vennootschap.

In de ruim 90 jaar dat Schippers Architecten BNA bestaat heeft de organisatie steeds met flexibiliteit ingespeeld op de eisen en vragen van de tijd. Met een nuchtere kijk op architectuurtrends. Door de dienstverlenende instelling van medewerkers en directie zorgt het bureau niet alleen voor kwalitatief hoogwaardige adviezen waarbij de gebruiker de maatstaf is, maar ook voor continuïteit van het bouwproces.
Op dit moment bestaat het bureau uit 12 medewerkers. De directie wordt gevormd door architect Bert Tretmans en technisch manager Pieter van der Wal. Het bureau houdt zich vooral bezig met ontwerp, advies en begeleiding van woningbouw.