Op maandagmiddag 15 februari vond de officiële opening van Hospice Elim plaats. Minister van Ark (Medische Zorg en Sport) opende symbolisch de deuren van het hospice, dat plaats biedt aan vier bewoners. In maart zal worden gestart met twee bewoners. In verband met de coronamaatregelen was de opening intiem en werden er geen gasten uitgenodigd.

Bijna thuis-huis

Hospice Elim is een zogenaamd ‘bijna thuis-huis’ waar mensen in hun laatste levensfase kunnen verblijven. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig voor een luisterend oor of helpende hand, die ondersteuning bieden waar nodig. De professionele, medische zorg wordt geboden door de thuiszorg en huisarts en de dagelijkse gang van zaken wordt geregeld door twee coördinatoren.

Iedereen is welkom

“De bouw van Hospice Elim is een initiatief van de Moerkapelse kerken. Er bleek behoefte aan een instelling waar men in de laatste fase van hun leven waardig kan doorbrengen, met de juiste zorg en in eigen sfeer. In het hospice is iedereen welkom, ongeacht de levensovertuiging. Elim is er voor iedereen.” aldus Rinus Bosman, voorzitter van het bestuur. In maart 2020 is de bouw gestart na jaren van voorbereiding. “Na precies een jaar kunnen we gaan openen. Dat is een mooi vooruitzicht!”

In de laatste maand voordat de eerste bewoners worden verwelkomd, worden er nog diverse gesprekken met potentiële vrijwilligers gevoerd en leggen de coördinatoren de laatste hand aan de inrichting van het nieuwe gebouw. Meer weten over het hospice klik hier voor meer beelden of kijk op www.hospice-elim.nl

bron: Gouwe IJssel Nieuws