Op een prachtige locatie aan de IJssel, op loopafstand van het centrum van Kampen, wordt momenteel de eerste van 3 nieuwe woontorens gebouwd. De Mateboer Groep ontwikkelt en bouwt project ‘Yselmonde’, Schippers Architecten BNA is verantwoordelijk voor het ontwerp.

In januari 2022 werd het hoogste punt bereikt maar gezien de coronamaatregelen kon er helaas geen viering voor de toekomstige bewoners worden georganiseerd. Mateboer bedacht een bijzondere en ludieke manier om er tóch aandacht voor te vragen en steunde tegelijkertijd de in zwaar weer verkerende evenementenbranche.

De beelden die u via deze link  kunt bekijken, tonen een originele muziek- en lichtshow van DJ en producer Propulsive op het dak van de woontoren: “Door met ons het hoogste punt van de tweede woontoren van Yselmonde te vieren heeft Mateboer B.V. een waanzinnig unieke beleving gecreëerd tussen vastgoed, kunst en cultuur en hun belangstellenden.”.

Het evenement was met name in het donker vanuit de wijde omtrek goed te volgen en zorgde voor veel publiciteit. “Het is zo gaaf om een cross-over te creëren met branches die je normaal niet zou bedenken en om hiermee bij te dragen aan een maatschappelijk hoger doel, daar krijg ik energie van.” aldus Mark Mateboer, projectontwikkelaar. Schippers Architecten is er trots op dat ze deze 3 woontorens heeft mogen ontwerpen en kijkt uit naar het eindresultaat!

 

Bron :  Gerard Meijeringh  Redactie De Brug