Op 25 mei was het weer tijd voor een 3-jaarlijks terugkerende traditie van Schippers Architecten: een weekend weg met alle collega’s en partners. Deze keer was er gekozen voor een bezoek aan Napels: een cultureel gezien erg interessante stad aan de westkust van Italië. Deze oude stad uit de tijd van de oude Grieken heette destijds ‘Neapolis’ oftewel ‘nieuwe stad’. Deze havenstad bestond al voordat Rome werd gesticht en was in de Middeleeuwen één van de grootste steden van Europa.

Uiteraard was er een programma georganiseerd met een goede mix van cultuur, gezamenlijk eten en vrije tijd. Er was voldoende tijd gereserveerd om de levendige stad te verkennen: er blijkt een overvloed te zijn aan kerken, beroemde musea, belangrijke monumenten en karakteristieke wijken. We hebben veel inspiratie opgedaan over binnenstedelijke manieren van wonen, buitenruimten en straatprofielen!

Natuurlijk werd ook Pompeï bezocht: waarschijnlijk kent iedereen de geschiedenis van deze bedolven stad naast de Vesuvius wel. Erg indrukkend waren zowel de afgietsels van mensen die in de 18e eeuw onder het puin en as tevoorschijn kwamen, als de omvang van de tot nu toe opgegraven stad.

Tijdens de afsluitende lunch op een prachtig plein in het centrum werd teruggekeken op een erg gezellig en geslaagd weekend!