Dinsdag 11 september is onze oud-directeur Nicolaas (Niek) Schippers op 92-jarige leeftijd overleden. Nadat zijn vader Arie Schippers in 1924 zijn eerste project onder de naam ‘Schippers Architecten’ ontwierp en daarmee feitelijk het architectenbureau oprichtte, kwam Niek in 1945 het bureau versterken.

Het bureau richtte zich onder leiding van Arie in het interbellum vooral op woningbouw. Hij ontwierp veel woningen in wat we nu de jaren-dertigstijl of nieuwe Haagse school noemen. Met de komst van Niek kwam het accent vooral op utiliteitsbouw te liggen. De invloed van beton en staal als vormgevende materialen veranderde de uitstraling van de gebouwen. Toen Niek in 1956 de leiding overnam begon het bureau gestaag te groeien door tekenaars en assistent-ontwerpers aan te nemen en veranderde hij de eenmanszaak in een BV. Op het moment dat Niek in 1984 met pensioen ging, waren er ongeveer 20 medewerkers in dienst.

Wij herinneren Niek als een gedreven zakenman en bovenal als gepassioneerd ontwerper. Voor ons geldt wat al op de rouwkaart stond: ‘Hij wordt zeker niet vergeten’.