Wonen rondom een collectief erf met daaromheen 7 huizen dat naadloos past aan het dijklichaam en het water aan de Noordeindseweg en de wereld van sloten aan de Noordersingel: het verdwijnen van de in onbruik geraakte kas maakt niet alleen deze ontwikkeling maar ook het terugbrengen van  als een ruimtelijke doorkijk vanaf de Noordpolder richting de Voorfsche polder en vice versa mogelijk.

Waar je ook kijkt, de polder is overal. Het woonerf heeft iets informeels, zoals een boerenerf, met her en der een gebouw: een huis, een schuur, een carport. De opzet van de huizen is geïnspireerd op de voor het dubbele polderlint kenmerkende bebouwing: een heldere hoofdvorm met overwegend een lage goot. De woningen hebben een landelijke, traditionele uitstraling en allemaal hun eigen karakter.

Bijzonder is de samenwerking met PAD Landscape, met wie we de ambitie op het vlak van natuur-inclusiviteit hebben vormgegeven. Het gezamenlijke erf en de overgangen van collectief naar privé vormen een onlosmakelijk onderdeel van de ontwikkeling.

De eerste woningen zijn uit de steigers, zodat de toegepaste natuurlijke kleuren en ambachtelijke materialen zichtbaar worden.

 

Kijk hier voor meer informatie over het project.