Vorige week is de COOP in Doesburg heropend: de uitbreiding van ongeveer 350 m² vergroot het winkeloppervlak aanzienlijk!

Schippers Architecten is gevraagd door JEZZ projectmanagement, die namens de  COOP het project begeleidde, om het ontwerp en de bouwkundige uitwerking te verzorgen. Na een grondige analyse van de locatie, ontsluiting, structuur en commerciële doelstellingen heeft dat in intensief overleg met de gemeente en welstand geresulteerd in een historiserend ontwerp van de uitbreiding. Tevens is in de verbouwing de oorspronkelijke entree aan de Ooipoortstraatzijde aangepast: naar oude in het archief gevonden ontwerptekeningen is de historische gevel gereconstrueerd en deze toont de winkelfunctie, ondanks dat dit nu de achterzijde van de supermarkt is geworden. Door een half-doorzichtige folie met historische fotoprint toe te passen in de etalageruiten is een doorkijk naar de supermarkt mogelijk gemaakt.

De nieuwe winkeltoegang en laad- en losplaats zijn gesitueerd aan het parkeerveld en de hoofdentree is enigszins verhoogd in verband met de aanwezige hoogteverschillen in het maaiveld. Dit zorgt voor een functionele en logische scheiding tussen de klantenstroom en de logistieke voorzieningen voor goederen en het personeel. Door een serie ogenschijnlijk kleinschalige historische volumes te schakelen is een passend beeld gecreëerd met een duidelijk eigentijdse commerciële uitstraling.