De bouw van de woningen aan de Buntwal, een plan met in totaal 67 woningen bij aan de rand van Nijkerkerveen, is zo goed als afgerond. Voor de bouwvak kregen de meeste bewoners de sleutels overhandigd van bouwer en ontwikkelaar Van de Mheen uit Hoevelaken.
Het plan is in stedenbouwkundige opzet en uitstraling geïnspireerd op de aanwezige landschappelijke kwaliteiten als houtwallen en sloten. Aan de Buntwal, het oude lint, voegen enkele twee-kappers en een vrijstaand landhuis zich in de bestaande context. De architectuur verwijst impliciet naar het agrarische karakter van de directe context. Verspreid over het achterliggende buurtje staan korte rijblokken en twee-kappers. De afwisseling en de nadrukkelijke toepassing van lage goten zorgt voor de gewenste dorpse korrel. De variatie in het plan wordt versterkt door het mixen van de handschriften van twee architectenbureaus.
Veel dank aan uitvoerder Brand van Rijn en zijn collega’s en Gerald Mulder van Roordink Architecten BNA voor de samenwerking.