Almere A-complex

Project

Almere A-complex

Opdrachtgever

Ymere Ontwikkeling Amsterdam

Toelichting

Werknummer: 4080

40 3-kamerhuurwoningen

lees de volledige toelichting

 

Volledige toelichting

Het A-complex is een uniek ontwerp op maat, een in Nederland voor het eerst toegepast woonconcept voor langdurig zieke schizofrene volwassenen. Uniek in dit woonconcept is, dat iedere bewoner zelf kan bepalen of hij gebruik maakt van de gemeenschappelijke service of geheel zelfstandig woont. De bewoners hebben een grote behoefte naar het gevoel van veiligheid. Dit heeft geleid tot de gesloten vorm van het bouwblok en de gekozen architectuur: in harmonie met de mens en omgeving.

40 zelfstandige grondgebonden woningen vormen een gesloten bouwblok rondom   een gemeenschappelijke binnentuin. Bovendien beschikt iedere woning over een privé-tuin. In het bouwblok zijn ruimtes opgenomen ten behoeve van gemeenschappelijke aktiviteiten, ondersteuning en zorg.

Bij het niet slagen van dit concept kunnen alle woningen of een gedeelte door senioren worden bewoond, doordat de plattegronden ook geschikt zijn voor ouderen. Het initiatief om te komen tot dit woonconcept komt van de ouders en wordt professioneel begeleid door Triade, zorg en ondersteuning.

Locatie