Nijkerk Groot Nyenbeeck

Project

Nijkerk Groot Nyenbeeck

Opdrachtgever

Van de Mheen Projectontwikkeling

Toelichting

Werknummer: 4579

30 eengezinswoningen; vrijstaand, 2/3 onder 1 kap en rijenwoningen

lees de volledige toelichting

 

Volledige toelichting

De nieuwe woonwijk Doornsteeg wordt met het deelgebied de Beektuinen afgerond. Tussen de reeds gerealiseerde woningen langs de Doornsteeg en aan de zuidzijde de Holkerweg met uitzicht over het beekdal van de Dammersbeek zullen de laatste twee fases worden ontwikkeld. De kwaliteit van Doornsteeg, de kwaliteit van de locatie en het uitdagende beeldkwaliteitsplan heeft ons gemotiveerd om het onderste uit de kan te halen voor wat betreft het ontwerp van de woningen. De uitgangspunten waren helder; een tot de verbeelding sprekend, samenhangend hof ontwerpen met een geheel eigen sfeer en karakter.  Het deelgebied de Beektuinen zou een zekere rust moeten uitstralen met een eigen samenhangend architectuurbeeld.

De nieuwe woningen zijn een zelfstandig hof aan de zuidzijde van de nieuwe woonwijk Doornsteeg. Het wordt gevormd door de woningen aan de doodlopende straat. Alleen bestemmingsverkeer komt hier. Dat garandeert een rustige woonomgeving.  De uitstraling van de woningen sluit aan op de architectuur van de rest van Doornsteeg, dorps en gevarieerd. Dat vraagt om bijzonder zorgvuldig ontworpen woningen en een hoogwaardige  uitvoering. Doordat de vormentaal van de woningen voor alle types min of meer gelijk is gehouden is er eenheid en rust in het straatbeeld ontstaan.

Fraai metselwerk met mooie ambachtelijke detaillering, zoals rollagen en staand metselwerk, en een getimmerde goot zorgen voor een rijk gedetailleerde architectuur. De rieten kappen geven het hof de gewenste landelijke uitstraling.

De variatie en individualiteit van de woningen binnen de sterke architectonische samenhang maken de buurt als geheel een prettige woonomgeving. Iedere woning een eigen identiteit, een eigen kwaliteit. Met de diverse kopers-opties kunt u de woning verder voor u op maat vormgeven.

Met veel plezier hebben wij ons best gedaan woningen te ontwerpen die passen bij uw manier van leven, uw huis, uw thuis.  Wij wensen u veel woongenot in uw nieuwe woning.