Boxtel Heem van Selis

Project

Boxtel Heem van Selis

Opdrachtgever

Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling b.v.

Toelichting

Werknummer: 4561

24 appartementen & ca 450 m2 kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang

lees de volledige toelichting

 

Volledige toelichting

Daar waar de woonwijk Heem van Selis wordt gerealiseerd, vormt het volume van het Kinderdagverblijf met op de bovenliggende verdiepingen de appartementen een duidelijk herkenningspunt voor de nieuwe noordentree van Boxtel. De half-ronde woontoren vormt een tegenbeweging naar de rotonde en markeert de toegang tot de nieuwe woonwijk en de rand van de stad.

Het ontwerp kenmerkt zich door Nieuwe-Haagsche-School architectuur. Als onderdeel van een groter geheel vormt het de begeleiding van de nieuwe stadsentree. In ritme en schaal refereert de architectuur naar de locatie. De volume opbouw sluit naadloos aan op de naastgelegen woningen in dezelfde architectuur en kleurstelling. Bescheiden en subtiel, maar zorgvuldig ontworpen en gedetailleerd met ambachtelijke en robuuste materialen.

Het kinderdagverblijf op de begane grond met de verdiepingshoge puien heeft een afwijkend gevelmateriaal gekregen. Als accent voor de bijzondere functie is de gevel hier afgewerkt met gevelstucwerk enigszins gewolkt aangebracht. De zachte tactiele uitstraling nodigt haast uit tot het strelen van de gevel.

In de oksel van het L-vormige gebouw zijn de buitenruimtes van het Kinderdagverblijf gedacht. Rustig gelegen ten opzichte van het verkeersgeluid, op de zon en de omliggende woningen gericht. De prachtige natuurlijke inrichting en speeltoestellen vormen de parel in de kroon van dit project.