Bleiswijk Het Eiland

Project

Bleiswijk Het Eiland

Opdrachtgever

Kraakhelder vastgoedontwikkeling

Toelichting

Werknummer: 4464

Het Eiland kenmerkt zich door een hoog ambitieniveau op alle fronten. Niet alleen de woningen maar juist ook het eiland als geheel hebben bij het ontwerpen van de gewenste woonkwaliteit veel aandacht gekregen.

lees de volledige toelichting

 

Volledige toelichting

Het Eiland kenmerkt zich door een hoog ambitieniveau op alle fronten. Niet alleen de woningen maar juist ook het eiland als geheel hebben bij het ontwerpen van de gewenste woonkwaliteit veel aandacht gekregen. Het eiland – het collectieve eigen buurtje met een dorps karakter – vormt voor alle bewoners hun dagelijkse woonomgeving. Daarom is gekozen voor een zorgvuldige inrichting van het hof, het parkeren en de voortuinen van de woningen. De verspringende voorgevels, de gebogen weg met daaromheen hagen en bomen versterken het rustige, landelijke karakter. De woningen staan allemaal gericht op het water. De doorschietende kappen en de combinatie van robuust metselwerk en de planken dragen bij aan het eilandgevoel.
Voor het gevelontwerp is bewust gekozen voor traditionele architectuur die past bij het landelijke, informele karakter van het eiland. De woningen zijn rijkelijk gedetailleerd en uitgevoerd in ambachtelijke materialen. De gevels van de huizen hebben een sterke samenhang maar tegelijkertijd is elk huis individueel herkenbaar. Dat komt door de verspringende voorgevels, de variatie in gevelkleur, de kozijnen en versiering van de gevels onder de kap. Tezamen met de tijdloze architectuur, het hoogwaardige ontwerp van het eiland en de ruimte, flexibele plattegronden is een zeer duurzaam plan ontstaan.

Locatie