Woudenberg Het Groene Woud

Project

Woudenberg Het Groene Woud

Opdrachtgever

Zegheweg bv

Toelichting

Werknummer: 4442

De lommerrijke Bomenbuurt wordt begrensd door drie slingerende lanen en is gelegen aan de buitenrand van Het Groene Woud. Elk huis heeft aan de voorzijde fraai zicht op het omliggende landschap of het zorgvuldig vormgegeven plantsoen

lees de volledige toelichting

 

Volledige toelichting

De lommerrijke Bomenbuurt wordt begrensd door drie slingerende lanen en is gelegen aan de buitenrand van Het Groene Woud. Elk huis heeft aan de voorzijde fraai zicht op het omliggende landschap of het zorgvuldig vormgegeven plantsoen. De 25 huizen zijn verdeeld over diverse types variƫrend van vrijstaand tot ensembles van maximaal 4 woningen. Het groene, afwisselende straatbeeld en de ruime opzet vormen de basis voor het kleinschalige, dorpse karakter van de Bomenbuurt.

De rijke landhuisstijl uit het begin van de vorige eeuw vormde de inspiratie voor de traditionele architectuur en detaillering van de ruime woningen. Dit vertaalt zich in robuust metselwerk in drie verschillende kleuren, pannendaken met overstekende houten goten, dwarskappen met bovenin houten planken en een sierlijke makelaar en kozijnen met kleine glasoppervlakken. Binnen dit sterke samenhangende beeld is er tegelijkertijd veel ruimte voor variƫteit die de individuele woningen herkenbaar maakt.

Locatie