Mijnsheerenland Hofwijk

Project

Mijnsheerenland Hofwijk

Opdrachtgever

VORM Ontwikkeling

Toelichting

Werknummer: 4344

Als pilot-project van de mede door ons ontwikkelde 6D standaardwoning zijn de gevels in een Oud Hollandse stijl vormgegeven. De uitstraling van deze wijk sluit daarmee aan bij de bestaande oude dorpskern.

lees de volledige toelichting

 

Volledige toelichting

Hofwijk II in Mijnsheerenland is het eerste project volgens het 6D VORM concept:
Er is door Schippers Architecten een optimaal verkavelingsplan ontworpen, welke aanpasbaar is naar gelang de verkoop van de verschillende woningtypes. Woningtypes kunnen uitgeruils worden of andere types kunnen toegepast worden, van smalle rijenwoningen 5100 mm. en aanéén geschakelde tweekappers tot vrije kavels.
Op basis van volledig in BIM (5dD) ontwikkelde standaardwoningen is voor deze locatie gekozen voor een architectuur in de Oud Hollandse stijl. De verkaveling wordt samengesteld met de op die locatie en op dat moment meest optimale marktconforme woningtypes. Per verkoopfase wordt beoordeeld of de aangeboden types de juiste waren. In vervolgfases wordt zonodig het verkavelingsplan en de aangeboden typologie aangepast.
De volledig ge-engeneerde woningontwerpen worden in een zeer korte ontwikkel- en bouwtijd gerealiseerd.

Aansluitend aan de oude dorpskern van Mijnsheerenland is voor deze locatie gekozen voor de architectuur in de Oud Hollandse stijl. Deze uitstraling geeft een geheel eigen sfeer en kwaliteit aan de wijk.
Ten behoeve van de vrije kavels is door ons een kavelpaspoort ontwikkeld, welke eenzelfde architectuurstijl voorschrijft.

Locatie