Almere Larense Veld

Project

Almere Larense Veld

Opdrachtgever

AM

Toelichting

Werknummers: 4564, 4516 & 4590

Veld A: 51 eengezinswoningen
Veld B: 51 eengezinswoningen
Veld C: 56 eengezinswoningen

lees de volledige toelichting

 

Volledige toelichting

Wonen in Larense Veld is dorps wonen in het groen. Deze nieuwe kleinschalige woonbuurt ligt aan het Kromslootpark en het Beginbos. In dit unieke gebied zullen de sportvelden plaatsmaken voor kleinschalige woonstraten binnen de bestaande groenstructuur. De kenmerkende grote bomen langs de bossingels verdelen de wijk in een serie ‘woonvelden’.

Het beeld van Larense Veld wordt bepaald door volwassen groen en daarnaast door de sterke mix van korte rijen 2-kappers. De verschillende woningtypes zijn nadrukkelijk als één familie ontworpen en staan verdeeld over rustige woonstraten. Het parkeren is zoveel mogelijk aan het oog onttrokken en de erfafscheidingen zijn zorgvuldig mee-ontworpen. Veel van de woningen hebben royale, zongerichte achtertuinen. De woningontwerpen zijn rijk gedetailleerd en er is veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de zijgevels en aan de vormgeving van de entrees. Een belangrijk thema is het kappenlandschap: de dwarskappen en de toepassing van spekbanden in de gevels van de 2-kappers en rijwoningen versterken de kleinschaligheid. Accenten zoals erkers en dakkapellen verlevendigen het straatbeeld nog eens extra.

Het groen en de stedenbouw maken van Larense Veld een gevarieerd parklandschap binnen een heldere samenhang. Daarbinnen heeft elk Veld een eigen identiteit. Die komt tot stand door de uitgesproken, lichte kleurstelling van de huizen. In de 1e fase is gekozen voor een lichte zandkleur. Bij fase 2 van Larense Veld is gekozen voor een zacht-gele gevelsteen en in fase 3 rood-oranje metselwekkleur en de toepassing van houten geveldelen. De vriendelijk ogende huizen steken zo mooi af tegen het groene karakter van de bossingels en hagen. De lichte horizontale lijnen van dakgoten, luifels en gevelbanden worden op beeldbepalende plekken afgewisseld met verticale penanten in donker metselwerk. Dit geeft de gevels nog meer expressie. De pv-panelen op de dakvlakken verraden de hoge duurzaamheidsambitie die AM in Larense Veld realiseert.

Larense Veld is een bijzondere leefomgeving met ruime, flexibele en toekomstgerichte woningen. Een plek waar het goed toeven is en waar de bewoners van hun huis een fijn thuis kunnen maken.