Dordrecht Staartploeg

Project

Dordrecht Staartploeg

Opdrachtgever

Dudok projectontwikkeling

Toelichting

Werknummer: 4438

Aan de Stevensweg – een historisch lint tussen Oud-Dubbeldam en de Zuydendijk – komt met het vertrekken van het tuincentrum ruimte vrij voor woningbouw. Verdeeld over een aantal 2- en 3-kappers worden er in totaal 20 riante koopwoningen gerealiseerd.

lees de volledige toelichting

 

Volledige toelichting

Aan de Stevensweg – een historisch lint tussen Oud-Dubbeldam en de Zuydendijk – komt met het vertrekken van het tuincentrum ruimte vrij voor woningbouw. Verdeeld over een aantal 2- en 3-kappers worden er in totaal 20 riante koopwoningen gerealiseerd. Zes woningen staan aan de Stevensweg en veertien woningen zijn verdeeld over twee woonstraten van de Stevenshof. Met deze zorgvuldige inpassing wordt op elk van de drie plekken het straatbeeld helder voortgezet en wordt het buurtje stedenbouwkundig voltooid.
De woningen in het hof volgen met hun architectuur en rijke detaillering het beeld van de wijk Stevenshof die een kleine tien jaar geleden is ontworpen door ons bureau. De daar toegepaste stijlkenmerken van de Haagsche School zoals het fraaie metselwerk, de forse houten goten en horizontale lijnen en kozijnvormen keren allemaal terug in de nieuwe woningen. De nieuwe huizen hebben daarnaast als thema allemaal een overdekte entree en een 2-laagse erker. De drie-kapper is nadrukkelijk als één ensemble ontworpen met een expressief accent op de hoek. Alle woningen kunnen optioneel worden voorzien van forse dakkapellen in dertiger jaren stijl.