Elburg Vossenakker

Project

Elburg Vossenakker

Opdrachtgever

Zondag Ontwikkeling & Matenboer Projectontwikkeling

Toelichting

Werknummer: 4253

De nieuwbouwlocatie Vossenakker-Zuid vormt de eerste ontmoeting met en de overgang naar het open landschap aan de overzijde van de Oostendorperstraatweg. Dat is de reden dat de woningen in een vriendelijke kleinschalige architectuur zijn vormgegeven.

lees de volledige toelichting

 

Volledige toelichting

De nieuwbouwlocatie Vossenakker-Zuid vormt de eerste ontmoeting met en de overgang naar het open landschap aan de overzijde van de Oostendorperstraatweg. Dat is de reden dat de woningen in een vriendelijke kleinschalige architectuur zijn vormgegeven. De randvoorwaarden gaven ons de inspiratie om het nieuwe woongebied een landelijke sfeer te laten uitademen. De verschillende woningvolumen versterken het gevoel van dorps wonen. Door de toepassing van schuine kappen met grote overstekken, een afgewogen materiaalkeuze en een zorgvuldige detaillering wordt de landelijke sfeer versterkt.

Voor de beoogde bewonersdoelgroepen en prijsklassen is een rijk scala aan woningtypes vormgegeven: sociale koop eengezinswoningen, ruimere ééngezinswoningen, twee-onderéén kapwoningen en seniorenwoningen. Al deze woningen zijn als één familie ontworpen. Dit komt tot uitdrukking in de volumeopbouw, kapvormen, verhoudingen van de raamopeningen detaillering en materiaalafstemming. Dit geeft, samen met de zorgvuldige uitwerking een grote mate van rust in de wijk.
Wat wonen in Vossenakker-Zuid zo bijzonder maakt is dat de kwaliteiten van het dorps wonen in het verleden vertaald zijn naar het heden. De rust, de ruimte, de luxe,…een woning voor het leven.

Locatie