Tiel Winkelcentrum Passewaay

Project

Tiel Winkelcentrum Passewaay

Opdrachtgever

Zondag Ontwikkeling

Toelichting

Werknummer: 4656

Upgrade winkelcentrum met 1400m2 glazen overkapping, 120 m2 winkelruimte (ijssalon), 1250 m2 parkeerdek en 27 appartementen in 3 toegevoegde woontorens

lees de volledige toelichting

 

Volledige toelichting

Ruim 25 jaar geleden namen wij het ontwerp en de uitwerking over van de helaas te vroeg overleden architect Gun Aydagul. Inmiddels heeft het winkelcentrum Passewaay in Tiel twee decennia naar volle tevredenheid gefunctioneerd en is nu toe aan een up-grade.

Schippers Architecten BNA voerde een studie uit naar de mogelijkheden om het winkeloppervlak uit te breiden, de beide winkelpassages te overdekken en de bebouwing uit te breiden met woningen.

Het Zuid-Europese architectuurhandschrift van de van oorsprong Turkse architect hebben wij opgepakt. Enerzijds om het winkelcentrum een herkenbaarder beeld in de nog steeds groeiende uitbreidingswijk Passewaay te geven. Hiertoe zijn 3 ‘woontorens’ van 5 woonlagen óp de bestaande winkelbebouwing toegevoegd. Iedere laag bestaat uit 2 riante appartementen.

Anderzijds hebben we de entrees meer duiding gegeven door middel van een kleinschalige uitbreiding in de vorm van een ijssalon en een overkapping van de beide looproutes. De architectuur van de ‘Gelateria’ vormt een doorontwikkeling en verfijning van de oorspronkelijke Zuid-Europese architectuur van arcades gekleurde kolommen.  De glasoverkappingen van donker gekleurd staal sluiten hier naadloos bij aan.

Locatie