Nu het lente is en de bewoners hun intrek hebben genomen is het goed om te zien hoe de gerenoveerde en nieuwe appartementgebouwen in de omgeving tot hun recht komen.

Ter afronding van het project aan de Wallenbergstraat in Putten is het bouwteam bestaande uit de Woningstichting Putten, bouwbedrijf De Bruin Putten, installateur Hulst Flier en Schippers Architecten BNA , voor de laatste keer bij elkaar gekomen.

De stedenbouwkundige inpassing van de nieuwbouw van de sociale huurappartementen versterkt het ruimtelijk ensemble. Door de herpositionering van de bestaande bergingen is een nieuw gezamenlijk entreeplein gecreëerd.

De bakstenen van de gesloopte gedeelten zijn hergebruikt in de gerenoveerde gevels van de bestaande bouw. Nieuw voegwerk en nieuwe entreeportalen geven de sombere blokken een frisse en eigentijdse uitstraling die naadloos aansluit bij de nieuwbouw.

We kijken terug op een succesvolle en prettige samenwerking met alle betrokken partijen. Mede dankzij ieders inzet is dit project tot een mooi einde gebracht. Schippers Architecten is trots op de sociale huurappartementen die we hier mochten ontwerpen.

Klik hier voor een drone impressie van het plan met dank aan Johan Bos en Hetty Brunekreeft