Binnen een maand al meer dan de helft van de woningen onder optie!

Beekweide II vormt een nieuwe invulling  aan de noordzijde van Renswoude. Ingeklemd tussen de Beekweide en de Meidoornlaan. De nieuwe buurt opent zich richting het open landschap van de Lunterse Beek.

Bij het maken van de eerste schetsen hadden wij een buurt voor ogen die opgaat in het groen landschap van de beken en bomen. Rustige, natuurlijke kleuren en duurzame materialen die mooi verouderen. De woningen in de buurt vormen een ensemble, een familie van woningen die wel is waar verschillend in type en volume zijn, maar wel sterk op elkaar lijken en met elkaar verbonden zijn. In de gekozen materialen, kleuren en detailleringen. Tegelijkertijd zijn de individuele woningen goed herkenbaar en verschillend van elkaar. Het is deze “Eenheid in Verscheidenheid” die de oude ‘jaren-30’ wijken juist zo geliefd maken.

De woningtypes zijn op een kleinschalige, dorpse wijze over de buurt verspreid, van hoek- en tussenrijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen in twee varianten, vrijstaande woningen tot een aantal bebo’s. De variatie en individualiteit van de woningen binnen de sterke architectonische samenhang maken de buurt als geheel een prettige woonomgeving. Iedere woning een eigen identiteit.

klik hier voor meer informatie over het project.