Schippers sponsort het Stanislas Tech Team dat dit jaar meedoet met de FTC-wedstrijd in Amerika. Toen één van de 6 leden van het STT van het Stanislascollege, een middelbare school uit Delft, Schippers benaderde voor sponsoring waren we eerst wat terughoudend. Maar na een geestdriftig verhaal over het bouwen van een robot voor de zogenaamde ‘First Tech Challenge’, werden we enthousiast.

Het team dat bestaat uit 6 leden uit 5 VWO, ontwerpt en bouwt een robot die in wedstrijdverband bepaalde handelingen moet verrichten volgens een vooraf opgesteld Programma van Eisen. En daarin zien we de overeenkomsten met ons vak: de robot moet – net als een woning – functioneel zijn en voldoen aan een vooraf opgesteld PvE. Het ontwerp moet slim, efficiënt en esthetisch verantwoord zijn en qua kosten binnen het budget passen. Tenslotte moet het ontwerp net als de robot te bouwen zijn en functioneren.

Vandaar onze bijdrage inclusief de bijbehorende bedrukte petjes aan het STT dat in april van dit jaar in Detroit aan het WK deelneemt. Vorige week waren Bert Tretmans en Pieter van der Wal als vertegenwoordigers van ons bureau in Delft bij een demonstratie van het STT bij een open dag van de school. Wij wensen het team alvast heel veel succes, zet ‘m op!