De Snappenburg de Vriesprijs 2021 is toegekend aan opdrachtgever COOP en Schippers Architecten BNA voor de renovatie van de winkelpui aan de Ooipoortstraat te Doesburg.
De supermarkt van de COOP aan de Ooipoortstraat was toe aan een grondige renovatie en uitbreiding. Schippers Architecten verzorgde hiervoor het ontwerp en de bouwkundige uitwerking. De indeling van de supermarkt werd volledig omgedraaid, voorkant werd achterkant, de achterkant werd na toevoeging van kleinschalige historiserende volumes, de hoofdentree.
Onderdeel van het ontwerp vormde de voormalige aluminium etalage-pui aan de historische Ooipoortstraat. Teruggebracht is een winkelpui, die er ooit gestaan zou kunnen hebben.
Uit handen van burgemeester Loes van der Meijs ontving Bert Tretmans namens de opdrachtgever en Schippers Architecten de bijbehorende prijs: een bronzen plaquette en een gelimiteerde gravure van de stad Doesburg.
De jury had met name lof voor de zorgvuldige, historisch verantwoorde detaillering van de winkelpui.
De uitreiking van de prijs en beoordeling door de jury worden georganiseerd door de Monumentenvereniging 15 april 1945 Doesburg. De prijs is vernoemd naar J.M. Snappenburg de Vries, ere-burger en oud-gemeentesecretaris van Doesburg en mede-oprichter van de Monumentenvereniging.

Meer over de Monumentenvereniging en de prijs lees je hier.
Voor extra beelden en uitleg over het project klik hier.