In 2015 werkten wij in opdracht van Kraakhelder Vastgoedontwikkeling aan de winnende visie voor de herbestemming van de voormalige bibliotheek in Bergschenhoek.
Het plan, waarin de locatie werd herontwikkeld  naar een kleinschalig gebouw voor woningstichting 3B Wonen, werd als beste beoordeeld. Na het uitwerken en voorbereiden van de plannen is onlangs de bouw gestart!

Het project “Notaris Kruytstraat” vormt een inbreiding in de dorpskern van Bergschenhoek. De nieuwbouw blaast deze kansrijke locatie met de bouw van achttien zeer compacte appartementen (60m2) nieuw leven in. De zogenaamde “1-plus woningen” (geschikt voor één, maximaal twee bewoners) bieden een volledig twee- of optioneel zelfs driekamer-woonprogramma. De benedenwoningen zijn geschikt voor senioren en de bovenwoningen passen goed bij alleenstaanden.

Een van de ontwerpmissies was het realiseren van veel kwaliteit op maaiveldnivo. Door de bergingen op het achterterrein te plaatsen is de begane grond helemaal vrijgespeeld voor wonen. In de voorgevel bevinden zich naast de drie portiekentrees zes voordeuren van de woningen op de begane grond. De massa is architectonisch geleed als drie volumes, die qua korrel vergelijkbaar zijn met de belendende tweekappers. Het gebouw maakt zichtbaar onderdeel uit van de straatwand, maar heeft door de rode handvormsteen tegelijkertijd een zekere terughoudendheid meegekregen. Door de bovenste verdieping boven de borstwering uit te voeren in een donkerdere steen die tevens iets terugliggend is, wordt die bouwlaag ondergeschikt.

Verwacht wordt dat de eerste huurders medio september hun intrek zullen nemen.