Op 24 oktober 2019 vond de feestelijke handeling voor de officiële start van de bouw voor fase 14 van Het Land in Spijkenisse plaats. De laatste fase van deze zéér succesvolle wijk.

Meer dan 12 jaar geleden zijn wij begonnen met het ontwerp van de woningen. Onderverdeeld in 14 fases hebben we tijdens de crisis doorgewerkt, terwijl de verkoop van de woningen gewoon doorging. Door de flexibele instelling van de gemeente konden de diverse woningtypologieën naar aanleiding van de vraag uit de markt per fase  aangepast worden.

Gedurende het proces is het ontwerp van de woningen doorontwikkeld tot de 6D conceptwoningen van VORM. Inmiddels zijn hiervan meer dan 1000 stuks gerealiseerd. Het succes van de woningen kan worden herleid tot de aansprekende architectuur, het flexibele concept met meer dan 11 woningtypes in twee verschillende tijdloze architectuurstijlen, de korte ontwikkeltijd, de lage bouwkosten en de woon- en bouwkwaliteit. Inmiddels zijn wij volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe types en architectuur op aandringen van de vraag uit de markt.