De bouw van de nieuwe woonwijk Rijnvliet kan worden opgestart.
Door de overweldigende belangstelling waren alle woningen direct na het in verkoop brengen al onder optie. Wij zijn wat dat betreft niet verbaasd, hier ontstaat een unieke woonwijk.
De potentie van het stedenbouwkundig plan, de kwaliteit van de locatie en het uitdagende beeldkwaliteitsplan heeft ons gemotiveerd om het onderste uit de kan te halen voor wat betreft het ontwerp van de woningen. De uitgangspunten waren helder; in samenspraak het stedenbouwkundig bureau De Zwarte Hond en met Klunder Architecten uit Rotterdam  een samenhangende wijk te ontwerpen met een eigen identiteit. Waarbij nagenoeg iedere woning uitzicht heeft op het omringende water van de Vliet.

Alle woningen zijn van handvorm bakstenen. In aardetinten, oranje, rood, en donker bruin, bijna zwart. Pannendaken van antraciet en aarde-rode gebakken pannen. De eindwoningen van de rijtjes hebben extra ontwerpaandacht gekregen. De kopgevels met erkers en extra kozijnen verlevendigen het straatbeeld, maar zorgen bovenal voor sociale controle op het openbaar gebied.
De variatie en individualiteit van de woningen binnen de sterke architectonische samenhang maken de buurt als geheel een prettige woonomgeving. Iedere woning een eigen identiteit.

(perspectief: De Beeldenfabriek ism Schippers Architecten BNA)