Yes! Schippers Architecten heeft een grote prijsvraag in haar ‘achtertuin’ gewonnen! Samen met Wubben.Chan architecten mogen we in Monster maar liefst 184 stuks (!) woningen ontwerpen.

Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling en Novaform zijn voor de zomervakantie door Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom uitgenodigd om mee te doen met de tender ‘Westmade’ in Monster. OBWZ vroeg aan 5 partijen grondbiedingen inclusief de bijbehorende architectonische ontwerpen van grondgebonden woningen in 3 clusters én van het totaal van de 3 clusters.

Van Mierlo en Novaform nodigden Wubben.Chan en Schippers Architecten uit om het concept, de kwaliteit en de architectuur van een aantal woningtypes te ontwerpen. Al gauw werd duidelijk dat een plan met dergelijke omvang een pakkende totaalvisie op het plangebied nodig had en hiervoor werd als stedenbouwkundig bureau RRog stedenbouw en landschap uitgenodigd.

RRog bedacht als concept ‘de Boomgaerde’  met als thema ‘binnen, buiten en ontmoeten in de boomgaard ’. Dit sluit naadloos aan op de fantastische ligging van het plangebied direct achter de duinen tussen Den Haag en Monster aan de Haagweg. Zowel Wubben.Chan architecten als Schippers Architecten BNA ontwierpen in nauwe samenspraak binnen dat concept de architectuur in de stijl van de oude landhuizen en een aantal woningtypes. Door de verschillende bouwblokken over de bureaus te verdelen werd diversiteit en variatie bereikt: de verschillende handtekeningen werden ‘random’ door het plan gestrooid en dat resulteerde in het winnende plan!

Momenteel wordt er al hard gewerkt aan het uitwerken van het prijsvraag-ontwerp tot een volwaardig en compleet Voorlopig Ontwerp. De bouwaanvraag wordt in het eerste kwartaal gedaan, de 1e fase gaat medio 2021 al in verkoop. Deze fase bestaat naast een gevarieerd aanbod van rijwoningen met verschillende beukmaten, tweekappers en vrijstaande woningen. Maar er is ook een special waarvan we momenteel niet alle details kunnen verraden… we houden u op de hoogte!