In het voorjaar van 2021 hebben we, in opdracht van ontwikkelaar BouwBusiness uit Barendrecht, meegedaan aan de tender voor Vrouwenpolder-Lagewei Fase 6: een plot met een middelhoog appartementencomplex met 24 middel-dure en dure koopappartementen. Op een andere plek binnen deze laatste grote uitbreidingslocatie van Barendrecht, Fase 3, is momenteel een appartementengebouw van onze hand en dezelfde ontwikkelaar in aanbouw, genaamd Zichtwei. Binnen de locatie Vrouwenpolder hebben we een eigentijds vormgegeven, alzijdig gebouw op een markante plek binnen de stedenbouwkundige structuur ontworpen. In korrel, geleding en kleurstelling sluit het gebouw aan op de naastgelegen basisschool ‘Hof van Maxima’, waarmee een twee-eenheid zou ontstaan. Na een intensief traject waarbij we vormgaven aan een comfortabel, energieneutraal, circulair complex, lag er als resultaat een mooi plan – met lof van onze opdrachtgever – inclusief een sterk grondbod.

Helaas is ons plan niet als winnaar uit de bus is gekomen. Ontzettend jammer? Jazeker: ons team werkte immers met veel enthousiasme aan het concept, de uitwerking en de indiening van onze visie op de opgave.
Volop door dan maar met nieuwe kansen en de waan van de dag? Ja, ook dat, uiteraard, maar niet voordat we met het tenderteam juist uitgebreid terugblikken. Samen houden we de aanpak, de presentatie, onze invulling van de diverse beoordelingscriteria en vooral ook de onderbouwing van de jury tegen het licht. Wat waren de valkuilen, welke inhoudelijke en procesmatige verbeterpunten zien we? Deze leermomenten brengen ons, samen met de versterkte band met onze opdrachtgever, verder en houden ons scherp.

Klik hier voor extra beelden die een impressie geven van onze inzending – waar we evengoed trots op zijn – variërend van stedenbouwkundige schaal tot het niveau van de architectonische uitwerking.