Onlangs heeft de welstand- en monumentenadviescommissie van de gemeente Rotterdam groen licht gegeven voor de aanpassingen voor het winkelcentrum Nettomarkt, waarmee de bouwaanvraag door SCHIPPERS ARCHITECTEN kan worden gecomplementeerd en ingediend.

De echte Rotterdammers weten het nog wel, op de hoek van de Pleinweg en de Ebenhaëzerstraat was vroeger een V&D. Met het vertrek naar het winkelcentrum Zuidplein vestigde zich in het pand een aantal kleinere winkels en een supermarkt, inmiddels de Coop. Na tientallen jaren goed gefunctioneerd te hebben is het winkelcentrum toe aan een up-grade. Schippers Architecten is gevraagd hiervoor het ontwerp te maken.

Na een grondige analyse van de huidige problemen, hebben wij voorstellen gemaakt voor een nieuwe routing binnen het winkelcentrum. De herindeling van de winkeloppervlakte zorgt voor een groter aantrekkingskracht.  

De logische vervolgstap is het ontwerp voor de binnenzijde en afwerking. De oorspronkelijke lichtkappen zijn weer in ere hersteld en een kwartslag gedraaid. Daardoor vormen ze nu een doorgaande daglichttoetreding richting de entree van de supermarkt.

De uit de hand gelopen reclame op de buitengevels wordt weer teruggebracht naar binnen de regels van de gemeente passende aanduidingen. Tevens is de signing naar het ontwerp van SCHIPPERS VISUALS  gemoderniseerd.

Klik hier voor meer informatie