Schippers Architecten heeft de plezierige traditie om iedere twee jaar als team een lang weekend een interessante stad te bezoeken. Samen op pad, in een andere context en ontspannen sfeer. Ook de partners gaan mee. Na een onderbreking – door Covid – zijn we half oktober drie dagen naar Brugge geweest.

Tijdens het diner op de eerste avond werd Bert Tretmans in het zonnetje gezet: hij is vijfentwintig jaar bij Schippers. In zijn speech waardeerde hij het bestaan en onderdeel zijn van de  ‘Schippers-family’: een fijn team, dat toegewijd is en in een informele sfeer met elkaar werkt en omgaat.

Een vast gebruik is een door de organisatie samen te stellen en vorm te geven reisgids, waarmee een week voor vertrek de bestemming wordt onthuld. Het weekend bood voor elk wat wils. Naast de diners en lunches was er onder meer een mooie wandeling onder leiding van een bevlogen gids die ons een inkijkje gaf in de (bouw-)geschiedenis van de stad. Ook stond op het programma een praline-workshop: het zelf maken van een Belgische delicatesse. Je bent immers in België. ’s Avonds lonkte voor menig collega en partner de Brugse Zot en ging men ‘op café’.

Over twee jaar weer? Jazeker, dat is het plan: in 2024, het jaar van het honderd jarig bestaan van ons bureau.